Mijn naam is Doede de Vries. Al heel lang heb ik iets met cijfers. Dus als je bestuurlijk actief wordt, ligt het penningmeesterschap voor de hand. Dit is al gestart tijdens mijn studie. In het begin is dat vooral binnen een afdelingsbestuur van een politieke partij geweest. Maar later ook bij de Groningsche Muziekvereeniging waar ik 12,5 jaar penningmeester was.

En nu dus bij de Vrienden van het Prins Claus Conservatorium. Weer iets met muziek en weer op hoog niveau, maar nu niet met al gearriveerde musici, maar meer met de toekomstige musici. Een heel inspirerende omgeving, waar mensen worden opgeleid zodat wij ook in de toekomst van prachtige muziek kunnen blijven genieten. Zelf kan ik helaas geen noot spelen al vond ik de muziekschool zeker geen straf, maar helaas is het nooit iets geworden. Maar genieten van een concert kan ik zeker en tenslotte is publiek is ook erg belangrijk. Ook de ondersteuning van het Peter de Grote Festival met zijn masterclasses naast de concerten is bijzonder. Wat sommige kinderen al heel jonge leeftijd kunnen, om jaloers op te worden. En daar een steentje als Vriend en als penningmeester aan te kunnen bijdragen geeft veel energie.

Samengevat kan je zeggen: het is een genoegen om als penningmeester van de stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium zowel de studenten als het conservatorium te kunnen ondersteunen.

Hopelijk kom ik ooit nog eens bij een concert waarbij ik kan zeggen, deze musicus hebben wij nog kunnen helpen toen hij student was en  ik in het bestuur zat. Wat een prachtig concert was het.