Voorjaarsconcert

Het Prins Claus Conservatorium luidt de lente in met het Voorjaarsconcert. Op 22  maart a.s. spelen het strijkorkest en het koperensemble in Sint Jacobiparochie (avondconcert).

Koperblazers en strijkers
Twee grote ensembles van studenten van het Prins Claus Conservatorium verzorgen de Voorjaarsconcerten: het koperensemble onder leiding van Dick Bolt en het strijkorkest onder leiding van Chris Duindam. Het koperensemble speelt een uitdagend programma met werken van onder andere Dukas, Prokofjev en Britten. Het strijkorkest speelt delen van de Serenade voor Strijkers van Tsjaikovski en de première van een nieuw werk van Hidde Kramer, Transfiguration. Hidde is student aan de opleiding Compositie, Muziek- en Studioproducties van het Prins Claus Conservatorium en hij schreef deze compositie als schoolopdracht.

Op 22 maart spelen we het programma in de Groate Kerk in St. Jacobiparochie. Een verschil met het concert in Groningen (21/3) is dat we hier de Serenade voor Strijkers in zijn geheel uitvoeren. Daarnaast hebben we een extra werk aan het programma toegevoegd met als solist alumnus Matthijs Leffers (tuba) die in 2018 het Grachtenfestival Conservatorium Concours Won. Matthijs zit in het ensemble, maar hij speelt ook de spectaculaire solo in Largo al Factotum van Rossini.

Toegangskaarten en reserveren:

Entree € 10,00 volwassenen | kinderen tot 16 jaar gratis 
Reserveren: prinsclausconservatorium@org.hanze.nl