Spring Variations – 11 april

Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, presenteert Spring Variations 2019.

Het concert heeft dit jaar een Amerikaans tintje met werken uit de 20ste eeuw. Op het programma staan de originele versies van Rhapsody in Blue van George Gershwin en Appalachian Spring van Aaron Copland. Daarnaast wordt The Gong on the Hook and Ladder van Charles Ives gespeeld.

Een extra traktatie is het stuk Thomas en zijn Trompet (Journey into Jazz) van Gunther Schuller. Het stuk van Schuller brengt een muzikale reis tussen jazz en klassiek ten gehore, verteld door hoofdvakdocent piano Paul Komen.

De muzikale uitvoering wordt verzorgd door ensembles bestaande uit studenten van het Prins Claus Conservatorium onder leiding van dirigent Peter Stam. Een speciale rol is weggelegd voor masterstudente Mariam Lominadze, zij is soliste (piano) tijdens Rhapsody in Blue.

Spring Variations vindt plaats tijdens de gratis toegankelijke lunchconcerten in TivoliVredenburg in Utrecht en in het Prins Claus Conservatorium. Op zondag 14 april is het concert opgenomen in de serie Sunday Morning Classics van De Oosterpoort.