Prins Claus Concert Groningen

Op zaterdag 9 februari 2019 om 20.15 uur vindt het Prins Claus Concert plaats in De Oosterpoort in Groningen. 

De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door het Hanze Symphony Orchestra, dat bestaat uit studenten van het Prins Claus Conservatorium en studenten van de Hochschule für Künste uit Bremen. 

Het programma is dit jaar zeer gevarieerd, met als opening L’Apprenti Sorcier van Dukas. Vervolgens wordt een spectaculair werk voor vijf slagwerkers en orkest van de Japanse componist Takemitsu ten tonele gebracht. We sluiten de avond af met het Concerto for Orchestra van Béla Bartók. 

Het Hanze Orchestra wordt gedirigeerd door de Duitse dirigent Stefan Geiger en de presentatie is in handen van Mark Vondenhoff, hoofd klassieke afdeling PCC. 

De uitnodiging voor dit concert is inmiddels verzonden. Mocht u verhinderd zijn op zaterdag 9/2 (Groningen), dan bent u van harte welkom op 8/2 in Assen (aanvang 20.00u). Aanmelden kan uiterlijk 14/1/2019 door te antwoorden op de ontvangen mail (info@vriendenpcc.nl). 

Nog geen Vriend van het PCC maar wilt u wel graag naar het concert? Meld u dan alsnog aan als Vriend of koop kaartjes via De Oosterpoort of De Nieuwe Kolk.