Kamerorkest van het Noorden – Genesis, a new beginning

Kamerorkest van het Noorden – met Guus Kuijer (verteller), Tatiana Koleva (marimba) en Eduardo Canto (viool)

Graag attenderen wij de Vrienden van het Prins Claus Conservatorium op “Genesis – a new beginning” van het Kamerorkest van het Noorden op zaterdag 9 november as in Der Aa-kerk in Groningen.

Het Kamerorkest van het Noorden werd in 2016 opgericht door twee alumni van het Prins Claus Conservatorium, celliste Teodora Nedyalkova en violist Guillem Cabre Salagre.
In het orkest spelen jonge strijkers die een relatie hebben met Groningen, hetzij omdat ze aan ons conservatorium hebben gestudeerd, of omdat ze in Groningen wonen. 

In het orkest spelen jonge strijkers die een relatie hebben met Groningen, hetzij omdat ze aan ons conservatorium hebben gestudeerd, of omdat ze in Groningen wonen. 

Voor “Genesis – a new beginning” werkt het orkest samen met schrijver Guus Kuijer. Kuijer kent u ongetwijfeld van zijn kinderboeken over Madelief en Polleke, maar wellicht ook van zijn reeks De Bijbel voor Ongelovigen. 
De tekst van Kuijers eerste deel van de bijbel, Genesis, vormt de verhalende basislijn van dit bijzondere concert.

In het eerste deel hoort u Tatiana Koleva, hoofdvakdocent slagwerk aan het Prins Claus Conservatorium. Voor haar schreef de Bulgaarse componist Martin Georgiev de virtuoze compositie “Genesis”.  In het tweede deel soleert violist en alumnus Eduardo Canto tijdens het betoverende “Chiaroscuro” van Kancheli.

Kuijer fungeert als verteller, die het verhaal van Genesis duidt, ondersteund door videoprojecties van VJ Liza Renee.

Met muziek, tekst, licht en videovormgeving wordt het publiek meegenomen naar een betoverende wereld. Terug naar het allereerste begin…

Festival het Grote Gebeuren
Genesis – a new beginning
zaterdag 9 november 2019
voorstellingen om 16:30 en 18:30 uur in Der Aa kerk

Kaarten á €15,00 zijn te reserveren via https://www.noordwoord.nl/hetgrotegebeuren/genesis-a-new-beginning/

www.kamerorkestvanhetnoorden.nl