Binnen het bestuur houd ik me bezig met pr en communicatie.
Een van mijn eerste taken was in 2014 het laten maken van een logo. Ik heb daarvoor Hans Mes uit Groningen gevraagd met een ontwerp te komen waarin het staalportret van Prins Claus is verwerkt. Zijn kunstwerk “Freedom is in the mind” hangt sinds de verbouwing aan de wand van de nieuwbouw bij de entree van het conservatorium. Ook de vormgeving van ons logo drukt de band die we met het conservatorium hebben mooi uit.

De relatie met onze Vrienden onderhouden we onder meer door nieuwsbrieven. Samen met vormgever Fred van Os stel ik die zo’n vier keer per jaar samen.
Ik heb Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd in Utrecht. In december 1988 ben ik naar het Noorden gekomen om als presentator/producent te gaan werken bij Radio Drenthe. In 1995 kwam daar TV Drenthe bij. Bijna 24 Jaar heb ik met veel plezier voor deze regionale omroep gewerkt. Naast nieuwsuitzendingen presenteerde ik diverse programma’s. De laatste tweejaar tot mijn afscheid in 2012 was ik communicatie-adviseur bij RTV Drenthe.

Naast mijn omroepwerk was ik al bestuurlijk actief, onder meer voor het Prins Bernhard Cultuurfonds en vanuit het Noord-Nederlands Orkest in het bestuur van de Pieter Roelf Jeugdconcerten. Ik ben al jaren programmeur en mede-presentator van De Literaire Hemel in Amen. Van oktober t/m april interview ik elke tweede vrijdagavond van de maand schrijvers in café De Amer. En ik was een van de organisatoren van het jaarlijkse literatuur- muziekfestival Zomerzinnen.

Het aantrekkelijke van de bestuursfunctie bij VvPCC is dat ik op deze manier veel mensen ontmoet, die net als ik van cultuur houden en soms gepassioneerde beoefenaars zijn. Ikzelf heb van de kleuterschool tot en met mijn eindexamen gymnasium pianoles gehad. Maar sindsdien speel ik niet meer. Toch is daar wel een basis gelegd, waar ik nog altijd plezier aan beleef.