Een van de favoriete nummers van mijn vader was ‘Music was my first love’ en met dat nummer en die gedachte ben ik groot gebracht. Muziek in alle soorten en maten maakte deel uit van mijn jeugd, die ik grotendeels op het mooie eiland Vlieland heb doorgebracht. Dat ik vroeger zelf ook klassiek pianoles kreeg, was vanzelfsprekend, al kreeg ik naarmate ik ouder werd, andere interesses. De piano is er nog, helaas staat hij er momenteel wat werkloos bij. Maar wie weet…

Inmiddels woon ik met mijn vriend en kinderen in het Drentse Grolloo, door menigeen ook wel de hoofdstad van de Blues genoemd. Grolloo kent een actief verenigingsleven, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag als vrijwilliger. Zo ben ik secretaris van het Dagelijks Bestuur van de plaatselijke sportvereniging, maak ik het wekelijkse sportblad en hou ik me bezig met het organiseren van diverse evenementen in het dorp. Daarnaast werk ik als vrijwilliger op de dierenambulance. Leuk om je in te zetten voor iets wat daadwerkelijk bijdraagt aan de lokale samenleving.

Daarnaast werk ik fulltime als bestuurs- en directiesecretaris van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Via mijn werk ben ik in 2012 in aanraking gekomen met het Prins Claus Conservatorium en ben ik sindsdien betrokken bij de organisatie van het Mastergala. Ik voelde mij dan ook zeer vereerd toen Rob Engelsman (vml. secretaris) mij in 2015 namens het bestuur van de Stichting vroeg of ik zin én tijd had om adjunct-secretaris te worden. Uiteraard was ik enthousiast, zo kan ik nóg iets voor het conservatorium doen! En tijd? Ach, iets wat leuk is, daar maak je tijd voor! Muziek lijkt dus als een rode draad door mijn leven te lopen.

In het bestuur zal ik onder andere de secretaris ondersteunen, de contacten met de Vrienden onderhouden (ledenadministratie, uitnodigingen, acties), en de website en facebookpagina bijhouden. Wil je als Stichting meer Vrienden werven waardoor je veelbelovende muziekstudenten via een beurs voor het Conservatorium kunt behouden, dan moet je ook een eigen gezicht hebben. Gerard Salomons, een van onze Vrienden, heeft ons geholpen bij het bouwen van de website, die sinds begin 2016 ‘online’ is. Een ander medium dat we inzetten is Facebook. Daarmee kunnen we u op ieder moment op de hoogte houden van activiteiten voor Vrienden. Een mooie vorm van realtimecommunicatie. Heeft u geen Facebook? Dan kunt u de berichten gewoon lezen op onze website. U mist dus niets.

De facebookpagina vindt u via www.facebook.com/vriendenprinsclausconservatorium. Like deze pagina en word (nog een keer) Vriend!

Graag tot ziens bij een van de concerten!