Hugo Klomp

Hugo

Hugo Klomp is vanaf de oprichting lid van het Bestuur van de Stichting.

Kunst en cultuur is een gebied waartoe ik me erg aangetrokken voel. De omgang en het werken met creatieve, inventieve mensen vind ik soms lastig maar bijna altijd stimulerend en inspirerend; dat heb ik in de managementfunctie die ik tot 2005 bij de Kunstenfaculteit van de Hanzehogeschool had, mogen ervaren.

Momenteel ben ik als vrijwilliger nog steeds bestuurlijk en organisatorisch betrokken bij een aantal instellingen op het gebied van kunst en cultuur: het Peter de Grote Festival, het Grafisch Museum Groningen (GRID), het studenten- en instrumentenfonds PCC en de ZomerJazzFietsTour.

Mijn inzet voor de stichting Vrienden van het PCC ligt in het verlengde daarvan. Door mijn betrokkenheid bij genoemde instellingen, waarvan een aantal een relatie heeft met PCC/Hanzehogeschool, kan ik er onder meer oog op houden dat we elkaar als geldverwervers niet voor de voeten lopen.

Een ander terrein dat mijn belangstelling heeft, is ontwikkelingssamenwerking. Als penningmeester van een steunstichting van een plattelandsziekenhuis in Tanzania probeer ik daaraan bij te dragen.

En ten slotte: ik houd van verre reizen en ben liefhebber van een glas (gegist) wit druivensap, waarmee ik met alle Vrienden graag wil toasten op een bloeiende toekomst van ons Prins Claus Conservatorium