Annette Timmer

Annette Timmer (1) (2)

Binnen het bestuur houd ik me bezig met pr en communicatie. Een van mijn eerste taken was het laten maken van een logo. Ik heb daarvoor Hans Mes uit Groningen gevraagd met een ontwerp te komen waarin het staalportret van Prins Claus is verwerkt. Freedom is in the mind werd november 2006 onthuld en hangt in de hal van het conservatorium. Ook de vormgeving van ons logo drukt de band die we met het conservatorium hebben mooi uit.

De relatie met onze Vrienden onderhouden we onder meer door nieuwsbrieven. Samen met Rob Engelsman en Fred van Os stel ik die zon vier keer per jaar samen. Nu is het mijn beurt in de nieuwsbrief te figureren.

Ik heb Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd in Utrecht. In december 1988 ben ik naar het Noorden gekomen om als presentator/producent te gaan werken bij Radio Drenthe. In 1995 kwam daar TV Drenthe bij. Bijna 24 jaar heb ik met veel plezier voor deze regionale omroep gewerkt. De laatste twee jaar als communicatieadviseur.

In 2012 besloot ik freelancer te worden. Ik ben al jaren mede-programmeur en presentator van De Literaire Hemel in Amen, heb verschillende malen het festival Zomerzinnen georganiseerd en ben bestuurlijk actief in bijv. het Prins Bernhard Cultuur Fonds en vanuit het Noord-Nederlands Orkest in het bestuur van de Pieter Roelf Jeugdconcerten.

Het aantrekkelijke is dat ik op deze manier veel mensen ontmoet, die net als ik van cultuur houden en soms gepassioneerde beoefenaars zijn. Ik zelf heb van de kleuterschool tot en met mijn eindexamen gymnasium pianoles gehad. Maar sindsdien speel ik niet meer. Toch is daar wel een basis gelegd, waar ik nog altijd plezier aan beleef.

Sinds september 2015 heb ik weer een podium om anderen te attenderen op de culturele rijkdom in het Noorden. In het programma Puur Noord op Podium TV ontvang ik wekelijks drie gasten, die vertellen over hun boek, voorstelling, concert of album. Woensdag 28 oktober 2015 zat Francien van Tuinen aan tafel. Ze is hoofdvakdocent zang aan het Prins Claus Conservatorium en onlangs verscheen haar 7e CD. Diezelfde avond werd de documentaire Het is nooit stil uitgezonden, waarin docent Paul Komen en drie studenten zijn gevolgd op het conservatorium.

Met veel genoegen heb ik reclame gemaakt, zoals een goede Vriend betaamt.