Home

Agenda

Facebook

Tip: cd-debuut van oud-PCC-studente Evelien Storm. Evelien timmert flink aan de weg, ook in Noord-Nederland; zo zong ze afgelopen zomer nog tijdens Zomerzinnen. ...

View on Facebook
View on Facebook

Violiste Eline de Vries heeft 4 augustus de Vrienden van het Prins Claus Conservatorium Award gekregen. Op het slotconcert van het Peter de Grote Festival in de Nieuwe Kerk in Groningen werd de prijs overhandigd.
De 18-jarige Eline de Vries woont in Peize en studeert aan het PCC viool bij Veselina Manikova. Ze begint in september aan haar tweede bachelor-jaar.

Het was de tweede keer dat ze deelnam aan de summer academy van het Peter de Grote Festival. Ze vond het een hele eer dat ze zaterdagavond in een kwartet mocht spelen. Dat ze ook nog een prijs van €2.000,- won, was natuurlijk helemaal geweldig! Gefeliciteerd Eline!
...

View on Facebook

6 months ago

Vrienden van het Prins Claus Conservatorium

Nog een mooi examen waar onze Vrienden voor uitgenodigd werden: dit keer van Austeja Zvirblyte, een multi instrumentalist, die heel creatief is met muziek. Ze zingt, speelt trompet en een beetje piano en gitaar.
Jan-Gerd Krüger hield de inleiding voor de Vrienden.

Austeja kwam in 2015 als uitwisselingsstudent uit Litouwen naar Groningen. Het beviel haar hier zo goed, dat ze in 2016 toelatingsexamen voor het PCC heeft gedaan. Onlangs won ze de voorronde van Swingin'Groningen Talent Contest.

Juryvoorzitter Joris Teepe en de andere juryleden (Francien van Tuinen, Marjorie Barns en Floor van Zutphen) beoordeelden haar examen maandagavond met een 9. Wel verdiend!
...

View on Facebook